Женске верзије грбова су традиционално одређених облика, као на пример ромба, овалног облика, овалног са шиљцима, кружног, попут издужене сузе итд. Историјски гледано женски су грбови варијанте мушких, истих шаржи, другачијег облика, под условом да су могли да се наслеђују. Приправан сам да их сачиним у традиционалном стилу, али исто тако и без икакве разлике у односу на мушке, само без кациге и плашта. Такође сам вољан да урадим искључиво женски грб, без обзира на наследну линију, ако потенцијална "грбоносица" то зажели. Хералдика за трећи миленијум: људи су у теорији сви једнаки. А у теорији, теорија и пракса су исте.

Ипак, стандардна је пракса да се прави један породични грб, даље диференциран за жене у облику, неким картушима и додатним улепшавањима у које сад не бих улазио, иако их исцрпно изучавам.

Ако већ имате грб, поштована господо, зашто не бисте изненадили бољу половину њеном верзијом? Нису дијаманти заувек, него грб! (ако се не слажете са овим, покушајте да их продате макар по цени куповине). Било како било, приврженост породици вам купује много више од пуке вредности грба.

Некако ми се чини, даме, да се тачно онолики проценат популације неће сложити са овим колики је ваш удео, стога вам помирљиво кажем да дијаманти и грб врло хармонично иду заједно...

моја мајка

 

Женске верзије
Кликните на слику за већу, где постоји могућност